a Kihívás: Hol a határ a hatékony értékesítési vezetés és a mikro menedzselés között?

ChallengeTamást nem rég nevezték ki értékesítési igazgatónak. Rengeteg szakirodalmat elolvasott az értékesítési vezetésről és izgatottan várja, hogy megküzdjön a feladattal, a nyolc értékesítőkből álló csapattal. János aki 25 éve már a vállalat vezérigazgatója elvárja, hogy Tamás képben legyen az értékesítők minden egyes lépésével és munkafázisával.

Tamás egy rutinos értékesítő, aki már tíz évet eltöltött értékesítési pozícióban, de vezetőként még csak most kezdi karrierjét tisztában van azzal, hogy János vezetési stílusa/elvárásai már kissé elavultak.

Miként fogjon hozzá Tamás csapata vezetéséhez? Mi a legjobb módja, hogy az értékesítők szabadon, önállóan dolgozzanak, Tamás is képben legyen a munkafolyamatokban illetve János elvárásainak is eleget tegyen?

További gondolatokat, véleményeket és tapasztalatokat itt a LinkedIn csoportban is olvashattok: 

Értékesítési Vezetők Klubja

————————————————————————————————————————–

A „a Kihívás” témakör szerepe

„a Kihívás” témakör valós helyzeteket, szituációkat és kérdésköröket indít el fiktív szereplőkkel. A topik első körben a LinkedIn közösségi portál Értékesítési Vezetők Klubja indul útjára. Célja, hogy a különböző iparágban tevékenykedő értékesítési szakemberek a saját tapasztalataikra építve osszák meg gondolataikat és ötleteiket. Ezek a szituációk általánosak pontosan azért, hogy minél több visszajelzés érkezzen az adott témában. Jelzem, jó vagy rossz válasz nincs, itt mindenki a saját véleményét és tapasztalatait osztja meg velünk.