a Kihívás: Milyen technikát alkalmazol új értékesítési jelöltek értékelésekor?

ChallengeTamást nemrég léptették elő a cég értékesítési vezetőjévé. Korábban ő is a vállalat értékesítője volt, viszont az ügyvezető úgy ítélte meg, hogy Tamás vezetőként is meg tudja állni helyét.

Első lépésben a meglévő négy értékesítő mellé fel kell vennie egy ötödiket. Te, mint tanácsadó felkutatsz hat potenciális jelöltet, amelyből Tamásnak választani kell egyet. Tamás jó vezetői készségekkel rendelkezik viszont korábban még sosem volt része kiválasztásban és toborzásban így nem tudja miként fogjon hozzá. Mivel mind a hat jelölt alkalmasnak tűnik a pozícióra, Tamás elbizonytalanodott és megijedt attól, hogy esetlegesen rossz döntést hoz. Mivel nem tudja miként fogjon hozzá az interjúztatáshoz és a jelöltek értékeléséhez, ezért hozzád fordul tanácsokért.

Te mi tanácsolnál neki? Hogyan építse fel az interjút?
Használjon valamilyen eszközt? Ha igen mit?
Milyen lépéseket tegyen az pályázók értékelése kapcsán?

További gondolatokat, véleményeket és tapasztalatokat itt a LinkedIn csoportban is olvashattok: 

Értékesítési Vezetők Klubja

————————————————————————————————————————–

A „a Kihívás” témakör szerepe

„a Kihívás” témakör valós helyzeteket, szituációkat és kérdésköröket indít el fiktív szereplőkkel. A topik első körben a LinkedIn közösségi portál Értékesítési Vezetők Klubja csoportjában indul útjára. Célja, hogy a különböző iparágban tevékenykedő értékesítési szakemberek a saját tapasztalataikra építve osszák meg gondolataikat és ötleteiket. Ezek a szituációk általánosak pontosan azért, hogy minél több visszajelzés érkezzen az adott témában. Jelzem, jó vagy rossz válasz nincs, itt mindenki a saját véleményét és tapasztalatait osztja meg velünk.