a Kihívás: Új értékesítési vezető, kívülről vagy belülről?

ChallengeElérkezett az idő, amikor kereskedelmi szervezeted olyan szintre jutott, hogy megkíván egy értékesítési középvezető alkalmazását. Átgondoltad, hogy a jelenlegi értékesítőid közül melyik munkatárs lehetne alkalmas a vezetői szerepre, de arra jutottál, hogy egyik sem igazán így kívülről szeretnéd betölteni ezt a pozíciót.

Miután a hirdetés megjelent az állásportálon Dávid az egyik legjobb értékesítőd érkezik hozzád spontán az irodába és becsukja az ajtót maga mögött. Leül a tárgyalóasztalodhoz és egy A4-es papírt letesz az asztalra az üres oldallal felfelé. Kicsit megijedve a felmondás lehetőségétől kérdezed meg tőle, hogy miről szeretne veled beszélni.

Dávid jelzi, hogy olvasta a hirdetést és azt gondolja, hogy eredményei, motivációja, lojalitása és készségei alapján alkalmasnak érzi magát a vezetői pozíció betöltésére. Dávid személye egyébként benned is felmerült, mint potenciális jelölt, viszont azt gondolod, hogy nincsenek meg benne azok a vezetői készségek, amelyek további sikerre vihetnék a csapatot. Ezenkívül nem szeretnéd elveszteni a legjobb értékesítődet azzal, hogy előlépteted.

Hogyan kezeled a felmerült „problémát”, mit mondasz, milyen visszajelzést adsz Dávidnak, annak ellenére, hogy még nem tudod a lefordított A4-es doksi mit takar?

Miként kezelnéd a felmerült helyzetet? Kineveznéd legjobb értékesítődet vezetői pozícióra?

.

További gondolatokat, véleményeket és tapasztalatokat itt a LinkedIn csoportban is olvashattok:

Értékesítési Vezetők Klubja

————————————————————————————————————————–

A „a Kihívás” témakör szerepe

„a Kihívás” témakör valós helyzeteket, szituációkat és kérdésköröket indít el fiktív szereplőkkel. A topik első körben a LinkedIn közösségi portál Értékesítési Vezetők Klubja csoportjában indul útjára. Célja, hogy a különböző iparágban tevékenykedő értékesítési szakemberek a saját tapasztalataikra építve osszák meg gondolataikat és ötleteiket. Ezek a szituációk általánosak pontosan azért, hogy minél több visszajelzés érkezzen az adott témában. Jó vagy rossz válasz nincs, itt mindenki a saját véleményét és tapasztalatait osztja meg velünk.