a Kihívás: Új értékesítőt veszek fel, de hol és hogyan keressek?

ChallengeKészítettél egy üzleti tervet az értékesítési számok növeléséhez, amelyhez szükséged lenne további egy fő értékesítőre. A vezetőség jóváhagyta üzleti tervedet és kérésed, most rajtad a sor, hogy felvegyed új munkatársadat.

 

Jelenlegi csapatod 8 értékesítőből áll, amelyből egy fő már több mint 10 éve van cégnél, ketten 5+év, a többiek pedig két éven belül érkeztek a céghez. A 10+-os szenior kolléga csinálja a dolgát, de nem annyira motivált és nem is igazán közösségi ember, mint a másik két 5+éves értékesítési munkatársad, aki részt vesz más projekt jellegű kisebb „belső megbízásokban” is. Egyébként ebből az egyiket amellett, hogy meg vannak az értékesítés vezetői ambíciói el tudnád képzelni vezetői pozícióban a későbbiekben.

Hogyan menedzseled le a kiválasztási folyamatot? Milyen csatornákat használsz és milyen szempontokat veszel figyelembe a jelölteknél? Te indulsz neki egy személyben, esetleg bevonsz valakit még a folyamatba vagy akár megbízol egy külsős tanácsadót/fejvadászt részben/teljes egészében?

Milyen csatornát használsz és hogyan vezényled le a folyamatot az új értékesítőd kiválasztását illetően?

.

További gondolatokat, véleményeket és tapasztalatokat itt a LinkedIn csoportban is olvashattok, megoszthattok:

Értékesítési Vezetők Klubja

————————————————————————————————————————–

A „a Kihívás” témakör szerepe

„a Kihívás” témakör valós helyzeteket, szituációkat és kérdésköröket indít el fiktív szereplőkkel. Az adott téma a közösségi portálokon az Értékesítési Vezetők Klubja LinkedIn illetve Facebook csoportokban indul útjára. Célja, hogy a különböző iparágban tevékenykedő értékesítési szakemberek a saját tapasztalataikra építve osszák meg gondolataikat és ötleteiket. Ezek a szituációk általánosak pontosan azért, hogy minél több visszajelzés érkezzen az adott témában. Jó vagy rossz válasz nincs, itt mindenki a saját véleményét és tapasztalatait osztja meg velünk.