Toborzás, kiválasztás, fejvadászat

  • Home
  • /
  • Toborzás, kiválasztás, fejvadászat

csapat

A toborzás, kiválasztás, de főként a beillesztés a szervezetbe és a tréning egy időigényes és hosszú folyamat egy szervezet számára. A legtöbb vállalat nem is szán rá igazán időt és energiát és sokszor abba a hibába esnek, hogy a folyamatot meg kell ismételni vagy nem találnak megfelelő jelöltet egy adott pozícióra.

Egy értékesítési szakember kiválasztása pedig különösen nehéz, hiszen ha olyan valaki végzi a kiválasztást, aki nem érti az értékesítési szakma fortélyait könnyen elcsábulhat és csupán szimpátia illetve a megjelenés alapján fog választani.

A legjobb megoldás, ha megbíz egy olyan külsős tanácsadó céget, hogy kutassa fel leendő új munkatársát, ahol a tanácsadók rendelkeznek értékesítés szakmai háttérrel.

Hamsik Gábor eddigi vállalati karrierje során számos tapasztalt értékesítő és értékesítési vezető felkutatásában és kiválasztásában vett részt, majd sikeresen integrálta őket az általa irányított szervezeti egységekbe.

A sok éves tapasztalatok alatt saját AC rendszert és módszert dolgozott ki és használt, amely három fő tulajdonság vizsgálatára épül: értékesítési motiváció, véna és készségek.

.

HeadhunterFEJVADÁSZAT

  • Nem elégedett a hirdetésére érkező pályázatokkal, jelöltekkel?

  • Szeretne több főként passzív jelölteket elérni, megszólítani?

  • Bizalmasan szeretné kezelni a kiválasztási folyamatot?

 

Ebben az esetben mi a direkt keresési módszert javasoljuk, ahol olyan passzív jelöltekre vadászunk, akiket hagyományos álláshirdetés útján nem lehet elérni.

A fejvadászat nem pusztán felső vezetők keresését jelenti, hanem speciális végzettséggel vagy rutinnal rendelkező munkaerő felkutatását is! Jó néhány szakmában ma már semmilyen hatékonysága nincs az álláshirdetéseknek, még akkor sem, ha azok a lehető legszélesebb körben vannak megjelentetve. Ilyenkor egy hagyományos munkaerő-közvetítő szolgáltatás nem elég.

Fontos azt is kiemelni, hogy az álláskeresési piac megváltozott. Nem elég megtalálni egy jelöltet, hanem – főként, ha egy passzív álláskeresőről van szó – ugyanúgy értékesíteni is kell a megbízásban meghatározott pozíciót, vállalatot, szervezetet. A munkaadói márkaépítés mellett, amely ma egy fontos eleme cégünk marketing és HR stratégiájában, értékesítési készségeinkkel felvértezve segítünk Önnek a pozíciót értékesíteni, a kiválasztott passzív jelölteket szükség esetén elcsábítani.

 

„Egy jó értékesítési vezető a fő mozgatórugója egy értékesítési szervezet sikerének.”

fogaskerek

.